/ ИМИ на међународној конференцији Biotech Future Forum

ИМИ на међународној конференцији Biotech Future Forum

 

ИНСТИТУТ ЗА МЕДИЦИНСКА ИСТРАЖИВАЊА учестовао је на међународној конференцији „Будућност биотехнологије“ Biotech Future Forum који је одржан 20-21. октобра 2022. године у Плати Србија.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Светског економског форума Борге Бренде отворили су  прву међународну конференцију „Будућност биотехнологије“, у Београду  20.10.2022. године у Палати Србије.

ИНСТИТУТ ЗА МЕДИЦИНСКА ИСТРАЖИВАЊА  је узео активно учешће у мингларијуму организованом током првог дана конференције, кроз разговоре са представницима индустрије и Владе. Такође,  ИНСТИТУТ ЗА МЕДИЦИНСКА ИСТРАЖИВАЊА  ће бити део новог Био4 кампуса који је званично представљен на овом скупу од стране министарке науке др Јелене Беговић.

Конференцију је  организовала Бладе Републике Србије  у сарадњи са World Economic Forum и уз подршку Програма Уједињених нација за развој UNDP Serbia, као и Centre for the Fourth Industrial Revolution / Centar za četvrtu industrijsku revoluciju – Srbija, NALED и Serbia Creates.