Институт за медицинска истраживања

Добродошли

О нама

 

Институт за медицинска истраживања је водећи национални научни институт у области биомедицине и члан је Универзитета у Београду. Основала га је 1947. године Српска академија наука са мисијом да допринесе здрављу друштвене заједнице путем унапређења науке, посебно у области медицинских истраживања.

 

Данас се у Институту обављају основна и примењена истраживања у области биомедицине, а основни циљ нашег деловања је примена и дисеминација знања у оквиру научноистраживачке делатности,  образовања и развијене међународне сарадње.

 


Сазнајте више

50 година института за медицинска истраживања

 

МОНОГРАФИЈА

 

Oрганизациона структура

 

 

Управни одбор

 

Председник

проф. др Љиљана Гојковић Букарица, Медицински Факултет, Универзитет у Београду


Заменик председника

др Марија Глибетић, научни саветник, Институт за медицинска истраживања, Београд

 

Чланови

проф. др Љиљана Тихачек Шојић, Стоматолошки факултет, Универзитет у Београду

др Милица Пешић, научни саветник, Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић", Универзитет у Београду

проф. др Зорица Кнежевић Југовић, Технолошко-металуршки факултет, Универзитет у Београду

др Владан Чокић, научни саветник, Институт за медицинска истраживања, Универзитет у Београду

др Саша Филиповић, научни саветник, Институт за медицинска истраживања, Универзитет у Београду

 

 

Сазнајте више

Директор

др Диана Бугарски, научни саветник

 

Научно веће

 

Председник

Др Ђурђица Јововић, научни саветник

 

Заменик председника

Др Весна Вучић, научни саветник

 

Секретар

Др Славко Мојсиловић, виши научни сарадник

Predavanje Prof Dr Jasminke Ilich Ernst

 • додато
 • 9.12.2022

U okviru šestomesečnog studijskog boravka na Institutu za medicinska istraživanja, Prof. Dr Jasminka Ilich Ernst, sa Institute for Successful Longevity, Florida State University, USA, je u sredu 7.12.2022. održala predavanje pod naslovom "Obesity from Another Angle: Osteosarcopenic Adiposity Syndrome with Nutritional and Lifestyle Approaches". 

Сазнајте више

TWINNBS konzorcijum okupio istraživače i osoblje na trodnevnom sastanku u Beogradu

 • додато
 • 5.12.2022

Nakon prvog sastanka TWINNBS konzorcijuma, održanog u septembru 2022, Institut za medicinska istraživanja, Univerziteta u Beogradu, okupio je istraživače i administrativno osoblje na trodnevnom sastanku u Beogradu. Događaj u zgradi Rektorata je otvorila dr Diana Bugarski, direktor Instituta za medicinska istraživanja, koja je pozdravila prisutne, nakon čega je dr Saša Filipović predstavio strukturu i ciljeve projekta. Svaki od partera predstavio je svoju instituciju i tim koji je uključen u projekat Naredna dva dana bila su posvećena aktivnostima o okviru svakog od radnih paketa, dosadašnjim rezultatima planovima za naredni period. 

 

Сазнајте више

CLIMOS – Climate monitoring and decision support framework for sand fly-borne diseases detection and mitigation with cost-benefit and climate-policy measures

 • додато
 • 30.11.2022

Institut za medicinska istraživanja je jedan od partner ana Horizont Evropa (Horizon Europe) Health RIA projektu pod nazivom CLIMOS – Climate monitoring and decision support framework for sand fly-borne diseases detection and mitigation with cost-benefit and climate-policy measures. Projekat je ko-finansiran od strane Evropske Unije, kroz sredstva iz poziva HORIZON-HLTH-2021-ENVHLTH-02-03, i od UK Research and Innovation fonda. CLIMOS je takođe deo Climate and Health klastera Horizont Evropa projekata.

Сазнајте више

Kонкурс за именовање ДИРЕКТОРА ИНСТИТУТА

 • додато
 • 16.11.2022

На основу члана 62. став 9. Закона о науци и истраживањима („Службени гласник Републике Србије“ број: 49/2019), члана 36. Статута Института за медицинска истраживања Универзитета у Београду, Института од националног значаја за Републику Србију и  Одлуке Управног одбора бр. О 439-3/22 од 31.10. 2022. године

 

УПРАВНИ ОДБОР

ИНСТИТУТА ЗА МЕДИЦИНСКА ИСТРАЖИВАЊА

УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

ИНСТИТУТА ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА ЗА РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

 

Расписује конкурс за именовање

ДИРЕКТОРА ИНСТИТУТА

за мандатни период од 4 године од 2023. године до 2027. године.

Сазнајте више

ИМИ на међународној конференцији Biotech Future Forum

 • додато
 • 2.11.2022
Seminar

ИНСТИТУТ ЗА МЕДИЦИНСКА ИСТРАЖИВАЊА учестовао је на међународној конференцији „Будућност биотехнологије“ Biotech Future Forum који је одржан 20-21. октобра 2022. године у Плати Србија.

Сазнајте више

Међународна конференција "Electron Microscopy of Nanostructures - ELMINA2022"

 • додато
 • 24.3.2022

Srpska akademija nauka i umetnosti u saradnji sa Tehnološko-metalurškim fakultetom, Univerziteta u Beogradu, vas poziva na drugu međunarodnu konferenciju "Electron Microscopy of Nanostructures - ELMINA2022", koja će se održati od 22. 8. 2022. do 26. 8. 2022. u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. 

 

Сазнајте више

Конкурс за пријем у радни однос на одређено време од једне године на пословима референт за правне послове

 • додато
 • 24.2.2021

Назив радног места:

РЕФЕРЕНТ ЗА ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

 

Опис послова:

Пружа техничку подршку у припреми појединачних аката и прикупља и припрема документацију током припреме аката, уговора и слично, прикупља податке за припрему одговарајућих докумената, извештаја и анализа, врши обједињавање података и техничку обраду извештаја и анализа, обавља управне послове у области имовинско-правних послова, обавља административне послове у вези са кретањем предмета, врши заказивање, отпрему и достављање документације и поште, води евиденцију опреме и других средстава и брине се о набавци, складиштењу и дистрибуцији потрошног канцеларијског материјала, води прописане евиденције и ажурира податке у одговарајућим базама података Заводи и доставља акта; 

 

Сазнајте више

Шест института од националног значаја за Републику Србију потписало Споразум о научној и пословно-техничкој сарадњи

 • додато
 • 4.6.2020

Шест института од националног значаја за Републику Србију удружили су се и потписали Споразум о научној и пословно-техничкој сарадњи. Споразум су потписали: Институт за физику у Београду, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, Институт за хемију, технологију и металургију, Институт за ратарство и повртарство, Институт за нуклеарне науке „Винча“ и Институт за медицинска истраживања.

 

Сазнајте више